dilluns, 16 de maig del 2016






Tercer jobshadowing: Súkromné Gymnázium (11/5/16)

En aquest centre privat, bilingüe eslovac/anglés i també de secundària, ens rep el director En Matús Dobest. És un centre menut d’uns 140 alumnes i 14 professors. Compten amb 9 aules, 3 oficines, 1 aula d’informàtica, dos laboratoris de ciències que lloguen a les instal·lacions universitàries, una biblioteca, un gimnàs, una sala de professors i àrees d’esbarjo.

Els estudiants tenen entre 14 i 20 anys. Poden cursar tres modalitats de batxillerat adreçades a carreres relacionades amb dret, amb economia i amb medicina.


1) Atenció a la diversitat :

-Tenen molt pocs alumnes nouvinguts i no requereixen una atenció específica donat que solen ser coreans de l’empresa KIA que ja coneixen l’anglés. En aquest moment hi ha un alumne armeni que parle rus i rep algunes classes de reforç en eslovac per poder superar la revàlida de secundària.

- Un altre grup d’alumnes amb la necessitat d’atenció individualitzada és el dels esportistes d’èlit, que tenen un horari adaptat.

- Si algun estudiant ha d’interrompre el curs per motius personals, rep suport en incorporar-se de nou després del temps que necessite.

- Un aspecte molt interessant és el sistema experimental d’avaluació basat en aconseguir punts i no notes. Per superar el curs han d’aconseguir 100 punts en total, sumant els resultats de totes les assignatures. Això implica que no cal superar cadascuna de les matèries.

2) La metodologia CLIL ha estat el pilar de les dues classes que hem observat, especialment en la classe de biologia en anglés.

La sessió va començar amb un warm-up, recordatori de vocabulari aprés anteriorment. Els alumnes jugaven a definir i endevinar termes triats per la professora. Ella aprofitava per a ampliar el tema. Després els va donar un full-guió de l’explicació que anava a exposar. Els alumnes havien d’escoltar i omplir els «gaps». Il·lustrava cada punt amb imatges d’internet. També va incloure al pla de la classe, la projecció d’un vídeo que complementava la seua explicació. La classe estava molt preparada i estructurada.

3) Ús de les TIC: L’ús del projector i les pissarres digitals és habitual. Destaquem la utilització de jocs online (babadum.com) i del mòbil (kahoot per a dinamitzar i activar les classes.


Altres observacions:

- Ens ha sorprès trobar plantes a les classes.
- Oferten francés, alemany i espanyol con segona llengua estrangera. L’espanyol és la més demandada.
- El director ha mostrat molt d’interès en organitzar intercanvis d’alumnes amb nosaltres.


1 comentari:

  1. L'ús del mòbil en les classes unete a ello sino puedes con... Motiva molt a l'alumne en la participació a classe!!! Un luxe els grups tan poc nombrosos...com ha de ser per donar bé la classe a més d'usar el mètode CLIL

    ResponElimina