divendres, 18 de març del 2016

CINQUÉ I DARRER DIA A ISTAMBUL

Avui parlarem dels dos centres privats que hem visitat. Ambdós participen en el programa IB (International Baccalaureate). Per a més informació podeu visitar http://www.ibo.org/es/ .

Com la gran majoria dels centres privats, tots dos abarquen totes les etapes educatives obligatòries. 

En primer lloc hem estat en el Özel Gökkusagi Kolegi, un centre que focalitza els seus estudis sobretot en les ciències, amb una metodologia que encaixa ciències, tecnologia i enginyeria.  Ací hem pogut visitar les aules de robòtica, el laboratori de química, el de física i l'aula de biologia. La dotació d'aquestes ens ha semblat excepcional, ja que gaudeixen de tot allò que necessiten per a desenvolupar experiments i projectes en les diferents àrees. També és significatiu que el nombre màxim d'alumnes per aula és de 20.

Respecte a l'estudi de les llengües, es potencia l'aprenentage de 2 llengües extrangeres des del principi dels estudis: l'anglés i l'espanyol. Vam tenir ocasió de visitar una classe d'espanyol, on compartirem una estona de conversa amb ells.

Més tard hem sigut rebuts en el Aka Koleji, un centre que participa en molts projectes internacionals, com Erasmus i Comenius. En aquest cas es potencia moltíssim l'estudi de llengües extrangeres. De fet estudien com a primera llengua exrangera l'anglés y com a segona, han de triar entre espanyol o alemà.


Igual que l'anterior, la ràtio màxima és de 20 alumnes, i la dotació de les instal·lacions és molt àmplia. Aquest centre fins i tot gaudeix d'un observatori espacial, amb un telescopi professional, el qual utilitzen tots els alumnes una vegada al més. A més, qualsevol persona aliena al centre pot fer-ne ús.

La primera reflexió que ens ve al cap és si totes aquestes característiques podriem trobar-les en l'ensenyança pública. La conclusió és que sí, sempre que l'administració corresponent, en aquest cas l'educativa, vulga invertir en la millora de l'ensenyament públic. I aquest és el cas de Turquia; de fet, ens van comentar que hi ha un projecte pilot d'implantació d'aules de robòtica en centres públics.Així mateix, s'ha dotat a tots els centres de pissarres digitals, i està previst proporcionar tauletes digitals a l'alumnat.

 Fins aquí les observacions que hem realitzat en els centres. Tancarem la nostra estada en Istanbul amb una darrera entrada de conclusions generals sobre allò observat al llarg d'aquesta darrera setmana. 




1 comentari:

  1. Jobshadowing molt aprofitada!!Increïble la inversió del govern turc en l'ensenyament exemple a seguir per molts governssss...bon viatge de tornada mates...congratulations pel job beb fet!!!

    ResponElimina