En l’entrada d’avui ens agradaria parlar-vos de certs aspectes del funcionament diari del centre.
Un d’ells fa referència a la programació d’aula i el seguiment que tant professors com tutors poden fer de la seva tasca i la dels seus alumnes. Cada grup té assignat un quadern amb una graella corresponent a cada dia on apareixen per ordre d'horari tots els professors que tenen classe amb el grup aquesta jornada. Aquest quadern s’ha d’agafar just abans de classe d’un caseller destinat a aquesta finalitat, i deixar-se allà mateix després de cada classe; només començar la sessió cada professor anota en el seu espai si falta algun alumne o alumna i allò que van a fer en aquell sessió (d’una manera molt breu). Finalment signen. Si aquell grup està desdoblat, algun estudiant apropa el quadern a l’aula on estiguen la resta de companys per a que l'altre professor faça el mateix. En acabar la classe la llibreta es deixa en el caseller, a disposició del següent professor que tinga classe amb aquell grup.
Un altre tema és la llibreta d’avaluacions; és un quadern similar a l’anterior, assignat a un grup i amb una graella, però en aquest cas la graella es per a cada alumne i es divideix en les assignatures que te. Allà els professors que tenen aquells alumnes van apuntant en l'espai de cada estudiant les notes de les diferents proves en la seva matèria, tant de les curtes (menys de 25 minuts, en poden tenir varies per dia) o llargues (màxim una per dia).
Aquests dos sistemes de control de l’aula resulten a vegades poc dinàmics als professors, però els exigeix dur al dia la feina, i permet que el tutor del grup tinga en tot moment informació actualitzada dels seus alumnes i de les matèries que cursen, tant de les temporalitzacions de les assignatures, com dels resultats del xiquets.
Finalment i ja fent referència a un altre tema, hem de parlar del càrrec de Janka Mladenkova, un càrrec sense el qual seria difícil que aquest centre participés en tants projectes europeus i que es feren tantes eixides a l’exterior. Janka ve a ser una barreja entre sotsdirectora i cap d’estudis, però com ja haureu deduït per la homogeneïtat de l’alumnat, la Cap d’estudis no te la mateixa feina que en els nostres centres; de fet bàsicament ella s’encarrega de la coordinació del professorat i de les classes, i a tota la immensa paperassa que suposa participar en tots aquests programes i preparar els projectes. Clarament, sense aquesta figura en el centre, seria molt difícil dur el ritme que du d'obertura a l'exterior. A ella volem agrair-li, principalment la gran feina feta, ja que sense ella aquesta experiència no hauria estat possible.
Volem agrair també als companys de les seccions francesa i espanyola, la seva col·laboració i paciència davant els nostres continuats dubtes i assistències a classe.
I de manera especial als professors de la secció espanyola, grans professionals i grans anfitrions, ja que s'han encarregat no només d'explicar-nos i ensenyar-nos tot el que hem demanat del centre, també de mostrar-nos la ciutat, la cultura i la manera de pensar eslovaca, obtenint així una visió molt més global de la societat i del sistema educatiu del país.
Moltes gràcies
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada