La professora d'anglès Laura Guercio, l'encarregada del projecte Erasmus+ al seu institut, ha estat l'amfitriona que ha conduït la jornada. L'edifici on està ubicat el Liceo és peculiar: consta d´11 plantes, dues d'elles són soterranis, on
les/els alumnes cursen els seus estudis des dels 14 als 18 anys.
Per començar la jornada, hem participat en una trobada amb professores, professors i alumnes de diferents grups i nivells. Els estudiants ens han mostrat presentacions dels seus treballs personals on reflexionaven sobre el què és l'art per a elles/ells. També ens han donat a conèixer el sistema educatiu italià.
Després d'aquesta interessant trobada, hem fet una volta pel centre, on cada planta estava decorada pels alumnes amb un estil diferent. Hem pogut entrar a moltes classes i tallers, constatant que el grups erem molt reduïts. El màxim d'estudiants per classe a Itàlia és de 25; no obstant, en molts dels grups que hem vist hi havia entre 12 i 16 alumnes, alguns d'entre ells amb necessitats educatives especials. Aquest tema ha estat el què més ens ha interessat: la inclusió amb NESE (necessitats especials de suport educatives) és total.
El Liceo Artístico Statale Catalano escolaritza un 800 alumnes i compta amb 130 docents; 37 dels quals són especialistes en el tractament a la diversitat i treballen donant suport dins les aules ordinàries als més de 40 estudiants amb NESE.
Mes tard, ens han presentat al director i a la resta de l'equip directiu. També hem conegut l'equip dels 12 administratius que treballen al centre. Ens ha sobtat la gran diferència en el nombre respecte a l'IES Ramón Cid.
Bon treball. Gaudiu de l'experiència!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMolt interessant! Què curios que nosaltres valorem la seva especialització tan aviat, i ells que aquesta es retarde com en el nostre sistema!
ResponElimina