dimecres, 4 d’abril del 2018

PRIMER DIA DE JOBSHADOWING A PALERM

Avui hem començat el nostre job shadowing al Liceo Artistico Statale Catalano. 
La professora d'anglès Laura Guercio, l'encarregada del projecte Erasmus+ al seu institut, ha estat l'amfitriona que ha conduït la jornada. L'edifici on està ubicat el Liceo és peculiar: consta d´11 plantes, dues d'elles són soterranis, on 
les/els alumnes cursen els seus estudis des dels 14 als 18 anys.
Per començar la jornada, hem participat en una trobada amb professores, professors i alumnes de diferents grups i nivells. Els estudiants ens han mostrat presentacions dels seus treballs personals on reflexionaven sobre el què és l'art per a elles/ells. També ens han donat a conèixer el sistema educatiu italià. 


Després alumnes i professores s'han interessat pel nostre treball a l'IES Ramón Cid i per l'estructura del nostre sistema educatiu. Hem observat que un gran nombre d'estudiants aprecien del nostre sistema educatiu el fet de retardar dos anys la tria de la modalitat de batxillerat.   
Després d'aquesta interessant trobada, hem fet una volta pel  centre, on cada planta estava decorada pels alumnes amb un estil diferent. Hem pogut entrar a moltes classes i tallers, constatant que el grups erem molt reduïts. El màxim d'estudiants per classe a Itàlia és de 25; no obstant, en molts dels grups que hem vist hi havia entre 12 i 16 alumnes, alguns d'entre ells amb necessitats educatives especials. Aquest tema ha estat el què més ens ha interessat: la inclusió amb NESE (necessitats especials de suport educatives) és total.
El Liceo Artístico Statale Catalano escolaritza un 800 alumnes i compta amb 130 docents; 37 dels quals són especialistes en el tractament a la diversitat i treballen donant suport dins les aules ordinàries als més de 40 estudiants amb NESE.
Mes tard, ens han presentat al director i a la resta de l'equip directiu. També hem conegut l'equip dels 12 administratius que treballen al centre. Ens ha sobtat la gran diferència en el nombre respecte a l'IES Ramón Cid.



A la sessió de la tarda, entre les 14 i 16 hores, hem participat en una interessant classe extracurricular que imparteix setmanalment la professora d'història de l'art Gisela Duci, a un grup d'alumnes, pel centre de la ciutat de Palerm. Ens ha fet apreciar el seu riquíssim patrimoni artístic, resultat de segles d'ocupació de l'illa de Sicília per múltiples cultures: fenicis, grecs, àrabs,normands, espanyols...

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Molt interessant! Què curios que nosaltres valorem la seva especialització tan aviat, i ells que aquesta es retarde com en el nostre sistema!

    ResponElimina